Diş Çekimi Fiyatları

Diş çekimi fiyatları, pek çok faktörden etkilenmektedir. Çekilecek dişin konumu, gömülü veya yarı gömülü olması, hekimin uzmanlığı, işlem sırasında kullanılan teknoloji ve ekipmanlar bu faktörlerin başında gelmektedir. Bu işlemin fiyatları lokasyona göre de değişmektedir.

Diş çekimi fiyatları hastanın durumuna veya ek tedavilere duyulan ihtiyaca göre belirlenmektedir. Her yıl Türk Dişhekimleri Birliği tarafından tedavi ücretleri tarifesi yayımlanmaktadır. Bu tarife ortalamayı yansıtsa da her kliniğin fiyat politikası farklı olabilir.

Diş çekimi, dişin kurtarılamayacak olması durumunda tercih edilen bir yöntemdir. Dolayısıyla son çare olarak düşünülmektedir. İşlevsel ve estetiksel olarak diş bütünlüğünü korumak önceliklidir. Bu nedenle dişin onarılması ve korunması için diğer tedavi seçenekleri de mutlaka değerlendirilmelidir.

Dişin çekilmesini gerektiren durumlar ise şunlardır:

İleri derecede hasarlı ve çürümüş dişler,
Dişin kırılması veya çatlaması,
Ciddi diş eti problemleri,
Yerleşim bozuklukları,
Gömülü veya yarı gömülü dişler.

20 lik Diş Çekimi Fiyatı

20’lik diş çekimi, dişlerin konumu itibariyle daha zorlu bir işlemdir. Çoğu 20’lik diş gömülü ya da yarı gömülü halde bulunduğu için cerrahi prosedür gerektirebilir. Bu nedenle işlem ücretleri normal diş çekimine göre daha yüksektir.

Hastanın ağız ve diş yapısına göre değişebilmekle birlikle 20’lik dişlerin çekilmemesi çeşitli sorunlar yaratabilir. Yerleşim bozukluklarına neden olabilen bu dişler; ağrı, hassasiyet ve şişliğe yol açabilir. 20’lik dişlerin arkada bulunması temizlik ve bakımını zorlaştırmaktadır. Bu durum çürük riskini arttırmaktadır.

Genellikle lokal anestezi ile gerçekleştirilen 20lik diş çekimi ağrısız bir işlemdir. Ancak anestezinin etkisi geçtikten sonra bir süre hafif ağrı hissedilmesi normaldir. Diş hekimi tarafından reçete edilen ağrı kesici ve antibiyotiklerin düzenli kullanılması komplikasyon riskini ortadan kaldırmak açısından önemlidir.

Diş tedavisi sonrası bazı hususlara dikkat edilmesi komplikasyon riskini azaltacak ve ek tedavi ihtiyacını da ortadan kaldıracaktır. İşlem sonrası yapılması gerekenler şunlardır:

  • Bölgeye soğuk kompres uygulamak şişliği azaltacaktır.
  • İlk birkaç gün sulu ve yumuşak gıdalar tercih edilmelidir.
  • Ağır egzersizlerden kaçınılmalıdır.
  • Hekimin önerdiği ağrı kesici ve antibiyotikler düzenli kullanılmalıdır.
  • Antiseptik solüsyonlarla ağız hijyeni sağlanabilir.
  • İşlem uygulanan bölgeye bir süre fırçalama yapılmamalıdır.
  • Alkol ve tütün ürünleri kullanılmamalıdır.
Diş çekimi fiyatları 02

1 Diş Çekimi Ne Kadar?

Diş çekim işleminin fiyatları oldukça değişkendir. Ayrıca hastanın durumu diş hekimi tarafından değerlendirildikten sonra ücret belirlemesi yapılabilir. Bunun yanı sıra diş kliniklerinin fiyat politikaları da bölgeden bölgeye değişmektedir. Türk Dişhekimleri Birliği tarafından açıklanan tarifeye göre 2024 diş çekim fiyatları şöyledir:

UYGULAMAKDV HARİÇ FİYAT%10 KDV DAHİL FİYAT
Diş Çekimi1.154,55 ₺1.270,00 ₺
Komplikasyonlu Diş Çekimi2.227,27 ₺2.450,00 ₺
Gömülü Diş Operasyonu4.059,09 ₺4.465,00 ₺
Gömülü Diş Operasyonu (Kemik Retansiyonlu)4.731,82 ₺5.205,00 ₺

Özelde Diş Çekimi Fiyatı

Özel diş kliniklerinde diş çekim fiyatları farklılık göstermektedir. Bu durum hekimin uzmanlığına veya çekilecek dişin konumuna göre belirlenmektedir. Diş çekme işleminin zorluğu, dişin konumuyla doğrudan alakalıdır. Ön dişlerin çekilmesi daha hızlı ve kolay bir işlemken, arka dişlerin çekimi daha karmaşık olabilmektedir.

Özelde 20 lik diş çekimi fiyatı da aynı süreçlerden etkilenmektedir. Dişin durumunu belirlemek için çekilen röntgen, işlem sırasında uygulanan anestezik ilaçlar da fiyatlara yansıtılmaktadır.  Kullanılan ekipmanların kalitesi de işlemin maliyetini belirleyici unsurlardan bir tanesidir.

Gömülü diş çekimi fiyat normal diş çekimine göre daha fazladır. Çünkü gömülü dişi çıkarmak için cerrahi işlem uygulamak gerekir. Dişin, diş eti ve çene kemiğinin altında bulunduğu bu durumda dişlerin sıkışması ve çenede bazı problemlerin ortaya çıkma olasılığı vardır. Bu yüzden mutlaka alınması önerilmektedir.

Gömülü dişlerin etrafında bakteri birikmesi enfeksiyon riskini arttırabilir. Ayrıca diş çevresinde kist veya kitle gelişimi riski de göz ardı edilmemelidir. Bu işlemin ardından iyileşme sürecine özel olarak dikkat edilmelidir. Komplikasyon riskini en aza indirmek için diş hekiminin önerileri dikkate alınmalıdır.

Genellikle 20’lik dişler gömülü halde bulunurlar. Bu dişlerin alınması hem işlevsel hem de estetik görünüm açısından herhangi bir kayba neden olmamaktadır. Hatta diğer dişleri sıkıştırmaması ve çürüklere ya da hasarlara neden olmaması için çekilmesi gerekmektedir.

Dr. Funda Ersöz diş çekimi konusunda uzman ve deneyimli bir diş hekimidir. Randevu almak için kliniğimizle iletişime geçebilirsiniz.