Porselen Kaplama

Porselen Kaplama

Porselen kaplama dişlerin estetik görünümünü ve işlevini iyileştirmek için kullanılan bir yöntemdir. Bu kaplamalar, dişin üzerine yapıştırılan ince bir porselen tabakadan oluşur. Kaplamalar; kırılma, diş çürümesi, renklenme ve aşınma gibi diş problemleri yaşayan kişiler için uygun bir seçenek olabilmektedir.

Porselen kaplama nasıl yapılır? Öncelikle diş hekimi tarafından dişin durumu değerlendirilmekte ve uygunluk testi yapılmaktadır. Hekim, kaplamanın yapılacağı dişi hazırlamak için dişin yüzeyinden bir miktar mine tabakasını kaldırır. Bu işlem sırasında lokal anestezi uygulanabilir. Daha sonra diş hekimi, porselen tip kaplamanın ölçüsünü almak için dişe bir kalıp yerleştirir. Bu kalıp laboratuvara gönderilir ve ilgili kaplamalar burada hazırlanır.

Porselen Kaplama

Porselen Kaplama Diş

Porselen diş yapımı için dişin durumu ve kemik yoğunluğu gibi faktörler hekim tarafından değerlendirilmektedir. Hekim tarafından bu kaplamalar için uygun görülmeniz halinde lokal anestezi altında işlem gerçekleştirilebilmektedir. Dişe yerleştirilen kalıp sayesinde kaplamaların ölçüsü alınabilmektedir.

Kaplama porselenin rengi, hastanın kalan dişleriyle uyumlu olacak şekilde belirlenmektedir. Kaplama hazır olduğunda hasta durumdan haberdar edilir ve tekrar sağlık kuruluşuna çağrılır. Kaplama uyumu ve ısırma kuvveti kontrol edilir. Gerekli olması halinde kaplama üzerinde küçük ayarlamalar yapılabilir.

“Porselen Diş Nedir?”

Porselen, doğal dişe çok benzeyen bir maddedir. Porselenin avantajları arasında ışığı yansıtması, renk değişimlerine karşı iyi bir direnç göstermesi, leke tutmaması gibi özellikler sayılabilir. Porselen ayrıca dayanıklı bir malzemedir ve sıra dışı bazı durumlar haricinde alerjiye yol açmamaktadır. Görece pahalı bir malzeme olması ve çatlama riski de porselenin dezavantajları arasında gösterilebilir.

Porselen diş estetik ve işlevsel anlamda dişin rengini, şeklini ve boyutunu değiştirebilmektedir. Porselen malzeme aynı zamanda Hollywood gülüşü olarak da bilinen gülümsemenin elde edilmesi için de sıkça tercih edilmektedir. Ek olarak emax ve zirkonyum gibi kaplama seçenekleri de bulunmaktadır.

Porselen Kaplama

Porselen Kaplama Fiyatları

Porselen diş kaplama ücretleri, yapılacak olan porselen kaplamanın sayısına, türüne, kalitesine ve kullanılacak olan malzemeye göre değişiklik gösterebilir. Ayrıca bu kaplama fiyatlarını etkileyen başka faktörler de vardır. Bunlar arasında diş hekiminin tecrübesi, kliniğin konumu ve donanımı, hastanın diş sağlığı durumu ve sigorta kapsamı sayılabilir.

Porselen diş kaplama fiyatları hakkında net bir bilgi almak için mutlaka bir diş hekimine danışmak gerekir. Diş hekimi hastanın ihtiyaçlarını ve beklentilerini değerlendirerek en uygun kaplama seçeneğini ve fiyatını belirleyebilir. Peki porselen diş kaplama ne kadar dayanır veya porselen diş ömrü ne kadar? Kaplamaların ömrü, hastanın ağız bakımına, beslenme alışkanlıklarına, sigara kullanımına ve diğer bazı sağlık sorunlarına bağlı olarak değişebilmektedir. Ancak ortalama bir süre vermek gerekirse 10-15 yıl civarında dayandığı söylenebilir.

“Genç Yaşta Kaplama Diş”

Genç yaşta kaplama yaptırmak mümkün mü? Elbette, 18 yaşını doldurmuş tüm gençler porselen veya zirkonyum gibi kaplama uygulamalarını yaptırabilmektedir. Porselen diş kaplama ömrü alınan belli tedbirler neticesinde uzayabilmektedir. Bunların bir kısmını aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

  • Dişlerin günde en az iki kez fırçalanması
  • Diş ipi kullanımı
  • Sigara ve alkol kullanmama
  • Düzenli diş hekimi kontrolleri

Formu Doldurarak Bizimle
İletişime Geçebilirsiniz.
Anasayfa Form