Öncelikli olarak dişte kanal tedavisi nedir sorusuna yanıt veren ilk adımlardan biri enfekte olan dokunun tespit edilmesidir. Ardından röntgen yardımıyla kök kanallarının durumu değerlendirilir. Anestezi işleminin uygulanması sonrasında da tedaviye geçilir. Dişin tepe kısmı açılarak kanallar temizlenir, dezenfekte edilir ve içi biyouyumlu materyallerle doldurulur. Bu işlemin tamamlanmasının ardından dişin üstüne dolgu ya da kaplama yapılarak tedavi tamamlanır.
Diş kanal tedavisi ne demek sorusu, hastalara tarafından sorulur. Bu tedavi yalnızca çürüğün alınması değil; aynı zamanda dişin fonksiyonunu ve bütünlüğünü de korumak anlamına gelir. Uygulamanın doğru yapılmasıyla birlikte uzun yıllar kullanılabilecek sağlam bir diş elde edilmiş olur. Çürük dişe kanal tedavisi yapılır mı sorusu da bu aşamada netleşir. Eğer enfeksiyon sinirlere ulaştıysa kanal tedavisinin yapılması zorunlu bir seçenektir.
Kanal tedavisi her ne kadar karmaşık bir işlem gibi görünse de günümüzde teknolojik gelişmelerle birlikte oldukça başarılı ve konforlu bir şekilde uygulanan bir işlemdir. Tedavi sonrası bilinçli bir yaklaşım ve düzenli kontrollerle de kanal tedavisi yapılan dişlerin sağlıklı bir şekilde korunabilmesi mümkündür.
Kanal tedavisi, uygulama yöntemleri ve tedavi sonrası bakım uygulamaları hakkında detaylı bilgi almak için Funda Ersöz kliniği ile iletişime geçebilirsiniz.